Jag har tredje stadiet av cancer


Hej, jag har avvaktat ett tag med att vara offentlig med min sjukdom – Eftersom många följer mig kände jag att jag nog bör skriva några rader då jag inte skrivit något på bloggen efter årsskiftet.

Jag kommer nu enbart skriva rakt upp och ned, utan rubriker, utan källor, enbart från huvudet.

I detta läge kan man förstås tycka att en del drabbas hårdare än andra. Man kan bli avundsjuk på de som klarar igenom livet med en dans, kanske med god ekonomi, och där prylar betytt mycket. Jag har lärt mig att se igenom det sedan länge. Pengar betyder inte särskilt mycket, om man nu inte är utförsäkrad eller har andra stora ekonomiska problem. Men jag är bokstavligen trött på de människor som vill visa att de är lyckosamma med prylar!

Sedan min fru Claudia insjuknade 2008 efter ett fästingbett, så har jag vigt min fritid åt att försöka finna något som hon kan må bättre av. I slutet av 2014 startade jag FB-gruppen Databas ME/CFS. Där finns nu ca 4000 medlemmar. Där delas den senaste forskningen om ME, men vi försöker även bryta ned allt till hur man själv kan agera om man drabbats av en svår kronisk sjukdom som ME. Dvs om man kan översätta alla studier och läkemedel till naturliga ämnen, och varför just de används. Vissa har förstås lyckats att må bättre och några har t o m blivit friska, men de flesta har inte blivit det, för just ME är nog en av världens mest komplexa diagnoser.

Jag har haft förmånen att få diskutera ME med flera professorer, läkare, forskare, alternativare och även de individer som faktiskt på egen hand lyckats bli friska. Jag har varit med om att arrangera flera läkarkonferenser, och deltagit i flera, både i Sverige och utomlands. Jag har haft förmånen att få vara med i radio, TV och tidningar, och i vart fall försökt förmedla svårigheten att behandla ME, men även andra sjukdomar som man kan drabbas av, inte minst fästingrelaterade. År 2016 var jag med att starta FSI, som jag är ordf i. Det är en förening som jag är stolt över!

Under denna resa har jag lärt känna många personer. Flera har betytt och betyder särskilt mycket för mig. Många har även bidragit med mycket kunskap. Sedan finns det några som inte alls håller med mig. Men just de tänker jag inte ägna så mycket kraft åt. Åtminstone inte om de är otrevliga. Däremot välkomnar jag alltid ett annat perspektiv på ett problem än mitt eget. För att tänka brett är oerhört viktigt när det gäller ME.

Tyvärr har vi några enstaka personer i detta land som aktivt motarbetat möjligheten att få fler ME-sjuka friska, även de som lider av fästingrelaterade sjukdomar. Det finns faktiskt gott om narcissister som enbart vill synas och höras, men som inte tillför någon nytta överhuvudtaget. Jag kommer att återkomma om dem specifikt längre fram. Men inte idag.

Hursomhelst har jag haft denna belastning sedan 2008, då vår familjesituation förändrades radikalt. Oaktat allt detta så har alltid fokus varit på min fru och andra, inte mig själv. Nu är istället fokus på mig, och min överlevnad. Därför blir det nu lite mer personligt.

Under sommaren 2020 började en leverfläck blöda. Den satt någon decimeter till höger från naveln. Min fru såg detta och sade att jag borde kontakta läkare på en gång. Jag gjorde tyvärr inte det. Jag började behandla den med manukahonung och annat. Jag fick den att sluta blöda ett tag och tyckte att det nog inte var så farligt.

I augusti drabbades jag av covid. Jag blev rätt skapligt sjuk, som en vanlig influensa, men återhämtade mig ändå rätt snabbt. Efter detta så tog det tyvärr fart med leverfläcken. Parallellt blev min mamma akut sjuk. En urinvägsinfektion bröt så småningom ut till sepsis. Hon blev inlagd flera veckor med intravenös antibiotika. Läget blev allvarligare och allvarligare. Parallellt med detta växte min leverfläck och blev en tumör. I december blev min mamma kritiskt sjuk, samtidigt var det kaos på sjukhusen pga covid. Jag lade på bomull på min tumör och fäste den med silvertejp. Jag orkade helt enkelt inte med att kontakta sjukvården.

Mamma somnade in på annandag jul. Jag blev jätteledsen, och det gick ytterligare 4 veckor innan min fru upptäckte att jag hade blodat ner ett helt lakan. Hon skrev ett messenger till mig att jag måste uppsöka läkare, Jag kontaktade husläkaren i slutet av januari 2021. Jag fick komma redan samma dag. Husläkaren sade bara att denna måste bort på en gång. Han tog en bild och mailade till Karolinska i Solna. Detta var en fredag. Två timmar senare fick jag samtal från Karolinska och hade fått operationstid redan på tisdag nästa vecka. Operationen gick bra. Men jag klagade på att jag hade ont i ljumsken, så jag fick en remiss till radiumhemmet samma dag, där de tog en biopsi.

På min födelsedag den 9 februari hade jag återbesök. Jag möttes av en samlad ung läkare som sade att vi ska invänta kontaktsjuksköterskan. Då förstod jag förstås att det var allvarligt. Jag fick sedan beskedet att jag hade bekräftad malignt melanom i den tumör de opererat bort samt i lymfkörteln i ljumsken. Han berättade dock att jag redan dagen efter skulle få vara med på en ”läkarkonferens”, den första som gällde mig… På denna läkarkonferens skulle en hudtumörläkare, onkolog, plastikkirurg och kontaktsjuksköterskan vara med, Det kändes ändå lite hoppfullt.

Jag åkte hem kommunalt och bröt faktiskt ihop. Jag blev väldigt ledsen. Men jag var också fokuserad på att jag ska göra vad jag kan. Jag bestämde mig just då för att lägga om min kost radikalt.

Dagen efter, inför läkarkonferensen, så hade jag skrivit ner ett gäng frågor och var taggad. När jag väl kom till väntrummet på KI i Solna, så gick det en halvtimme över tid. Kontaktsjuksköterskan kom och sade att det hade kört ihop sig, och hon placerade mig i ett rum. 7-8 minuter senare kom vad jag förstår onkologen, väldigt stressad. Jag frågade väldigt många saker, och han kunde inte svara på särskilt mycket. Han kände fysiskt på min metastas, och sade att jag blir kallad inom 2 veckor till en datortomografi för att söka efter fler metastaser. Jag frågade då direkt om de inte ska operera bort metastasen i ljumsken som ändå är bekräftad. Han förklarade då att det är så här de jobbar, standardiserat. Jag ville ändå få ur mig att det kanske är viktigt att ta bort denna innan det bildas fler. Men fick inget svar på det. Jag frågade även om man ska undvika socker och snabba kolhydrater, men fick enbart till svar att det inte finns någon vetenskaplig grund för det. Så denna läkarkonferens var tyvärr den sämsta jag någonsin varit på.

Då gick jag återigen från KI med lite halvdålig känsla. Ska jag behöva vänta i två veckor till för att bli av med denna metastas när dödligheten är ca 40% med en metastas? Frågan är vad dödligheten är med fjärrmetastaser…

Jag började läsa på om cancer, det var ju ändå närbesläktat med det jag tidigare läst om i tusentals timmar. Jag fick även mycket råd från olika läkare, forskare och vänner hur jag borde bygga upp immunförsvaret till dess att jag fick behandling. Jag var t o m tvungen att omvärdera sådant jag tidigare hade trott. Exempelvis c-vitamin, zink och selen, som jag trodde var jättebra. Det var inte alls bra. Jo, i förebyggande syfte. Men om man redan har cancer så älskar cancercellerna även detta. Hm, vart tvungen att tänka till lite, men insåg sedan att visst, alla dessa funkar nog mot cancer i megados. Men det gäller då att veta var gränsen går för denna megados. Om man inte når ”tipping point” så är det värdelöst att ta dessa som kosttillskott i vart fall. Bäst att undvika.

Efter att ha läst en del till insåg jag att IP6 och Inositol i kombo hade väldigt bra effekt mot malignt melanom i råttstudier, jag fann även en fallstudie av en 59-årig man som hade stadium 4 av malignt melanom, dvs fjärrmetastaser. Han blev frisk efter några månader med megadoser av IP6 och Inositol. Så jag kör nu på samma dos som honom till dess att jag själv får behandling från sjukvården. Därutöver har jag förstås läst på vad som motsvarar PD1-hämmare, den troliga medicineringen jag kommer att få längre fram. Då handlar det om att få igång de cytotoxiska T-cellerna (CD8+), för de ”käkar upp” dessa tumörceller. Det jag då kom fram till är att D-vitamin och curcumin är bra. Så nu tar jag allt detta, samt även pH-kalk och bikarbonat för att försöka basa kroppen. Det gör att kroppen syresätts bättre, vilket cancerceller inte gillar.

Idag har det gått två veckor sedan cancerbeskedet och fick genomgå en helkroppsscanning med PET-Scan. Jag är kallad till onkologen den 4 mars då jag får veta mer om min situation, dels om jag har fler metastaer och dels om hur de kommer gå vidare med min behandling. Det känns lite som i senaste laget.

Ni kan tycka vad ni vill om mitt val. Men jag gör det jag tror är bäst. Helst hade jag förstås velat bli opererad omgående och fått PD1-hämmare. Men nu är det som det är. Jag vet att svensk sjukvård tillhör de bästa när det gäller cancerbehandling, men att vänta så länge med en bekräftad metastas känns faktiskt inte OK.

Ja, jag är orolig, men jag mår faktiskt fysiskt bättre idag än för några veckor sedan. Jag tror det har med kostomläggningen att göra. Vilopulsen har minskat med ca 10 slag nattetid, blodtrycket har sjunkit rejält. Så att undvika snabba kolhydrater är nog den viktigaste parametern, tror jag. Men nu får jag ta en dag i taget, och den 4 mars kommer bli ett viktigt datum så jag får veta hur det egentligen ser ut.

Jag hoppas jag blir kvar här och kan skriva i många år till. Det jag nu går igenom ger även ett annat perspektiv.

Ta hand om er!

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Robin

  Väldigt tråkigt att höra Mats, men är övertygad om att du kommer bli helt frisk! Det är såklart inte det viktiga nu när du blivit sjuk, men för oss med ME betyder Databas och ditt engagemang väldigt mycket så du behövs, kämpa och krya på dig👊

  Gillad av 1 person

 2. Pirjo H

  Kämpa på bäste Mats!
  Kolla cancerkliniken i Finland som har rätt så bra metod som de har lyckats med. Privatklinik dock men vet att många som blivit friska från cancer och åkt dit från Sverige.

  Styrkekramar om dig 🤗

  Gillad av 1 person

 3. ajader

  💗🙏💗

  Gilla

 4. Eva

  Ta hand om dig själv nu, och fortsätt med ketogen kost. Bästa kosten för alla sjukdomar tror jag. Håller alla tummar för att du ska få må bättre! Kram!

  Gillad av 1 person

 5. Mia Lindberg

  Tänker på dig! Styrkekramar!!! ❤️

  Gillad av 1 person

 6. Monica

  Utifrån att du är väldigt påläst om allt antar jag att du även kollat upp sulforafrane.
  Ta hand om dig och prioriterar dig själv och familjen.

  Gillad av 1 person

 7. Krya på dig Mats Ge inte upp utan fortsätt att kämpa. Du har alltid varit en fighter – så även denna gång.

  Gillad av 1 person

 8. luddsan

  Hej Mats.
  Styrkekramar i massor ❤️❤️.
  Tack för att du delade med dig av detta.
  Ta hand om bara just dig själv nu o lycka till med operationen.

  Gillad av 1 person

 9. Bert Lindström

  Tack Mats att du under dessa omständigheter kan redogöra för din svåra situation! Det är ett svårt läge, men jag är helt övertygad om att du kommer att klara av detta. Med din enorma vilja och energi kommer detta lösa sig på ett positivt sätt. Som din pappa kommer jag göra allt för att stötta dig och Claudia! I love you….

  Gillad av 2 personer

 10. Gerd Svensson

  oj vad prövade ni är i familjen Jag är verkligen ärligt ledsen för din /er skull Jag vet själv med erfarenhet… All styrka till dig och din fru Och tusen tack för allt du delar med dig. Önskar att ni snart kan se ljuset igen Med varm hälsning Gerd

  ________________________________

  Gillad av 1 person

 11. Mycket tråkigt att höra, men du ska bli frisk.
  Du har redan fixat med kosten, din kunskap och kreativitet är viktig och kommer att ge resultat.
  Nu är du prio ett!!👍
  Stor Kram!!❤️

  Gillad av 1 person

 12. Lars Söderström

  Du fixar det med din kunskap. Dock är det väldigt tråkigt att du inte gick till doktorn i somras.

  Jag väntade också med ett märke och det var malignt mellanom men inte spridit sig som tur var…

  Gillad av 1 person

 13. Ammie

  Styrkekramar till dig och din älskade Claudia och era barn ❤

  Gillad av 1 person

 14. Pia

  Men kära nån, livet är inte rättvist. Fast det vet ni ju om sen länge. Nu hoppas jag på det bästa för både dig och din familj. Att tänka positivt är bra, även för kroppen! Kämpa på och så önskar jag dig lycka till med allt. Varma kramar till dig och familjen!

  Gillad av 1 person

 15. Birgitta Widing

  Mats har du koll på https://www.expressen.se/nyheter/malin-47-trodde-att-hon-skulle-do-i-cancer/ Du vet Nobelpriset! önskar dig ett långt liv.

  Gillad av 1 person

 16. Ann-Sofie Sandblom Karlsson

  Många varma styrkekramar till er, Mats och Claudia.
  Ni är så fina och godhjärtade ❤️
  Vi håller alla tummar och tår för det bästa besked av läkarvården.
  Med rätt vård och din fantastiska kunskap så är jag övertygad om att detta kommer att gå riktigt bra. Var rädda om er. ❤️
  Tänker på er 🍃🌷🍃

  Gillad av 1 person

 17. Åsa Berglin

  Du är oerhört kunnig och påläst och har gjort vettiga val i ditt hanterande av din cancer. Nu gäller det att läkarna gör sin del av arbetet och det ska vi väl både tro och hoppas.
  Jag tänker på dig/på er.
  ❤️
  Åsa B.

  Gillad av 1 person

 18. Marit Landgren

  Styrkekramar ❤//Marit

  Gillad av 1 person

 19. Katarina

  Är så ledsen för att du drabbats av detta.
  Jag är säker på att du kommer att ta dig igenom den kommande tuffa perioden och bli frisk.
  Önskar dig styrka och kraft (så klart också till hela din familj).
  Varm kram❤️

  Gillad av 2 personer

 20. Åse Nelson

  Inte rättvist någonstans…du har ju nog som det är….. Det enda jag vet är att flera har blivit av med sin cancer genom att syresätta kroppen med bla väteperoxid i ett glas vatten. Finns säkert mer precis info på nätet om detta. Styrkekramar till dig och de dina

  Gillad av 1 person

 21. Marie

  Det var chockerande besked, sånt som man inte tror ska hända en själv eller de närmaste…Men tur att du är vetgirig och van att ta inhämta och sortera vetenskaplig info och kämpa för rätt vårdinsatser. På den positiva sidan finns ju numer lyckade behandlingar med immunterapi bla. Önskar dig och familjen nu all lycka till i denna nya kamp! Men nog kan livet kännas som det drabbar vissa väldigt orättvist tungt många gånger..

  Gillad av 1 person

 22. Anne Schauman

  Tänkte direkt på cancerkliniken Dokrates i Helsingfors, när jag läste ditt inlägg. Där säger ledande läkare till alla sina patienter att undvika socker. Jag vet det eftersom min man var där, blev behandlad mot prostata cancer och blev bra, trots att läkarna på Akademiska sjukhuset nekade honom behandling och tyckte att han måste förstå att alla måste dö en dag (det var ialla fall vad de sade till honom). Dokrates kliniken är visserligen privat, men Försäkringskassan ersätter dig för all din vård där. Du kan med kort varsel få komma till Dokrates mottagning i Stockholm, för att få ett första utlåtande från dom om de tror att de kan hjälpa dig med just den sorts cancer som du har. Allt sker på svenska. Alla man möter på Dokrates är trevliga mot en och ger dig tid, det är iallafall min upplevelse av att ha följt med min man på hans behandlingsresa i Finland.
  Du är värd den bästa behandling som finns, antingen det blir här eller där.
  Det är klart att kosten också betyder massor. Sven Erik Nordin botade sin cancer med en lågkolhydratkost och har allt beskrivet på sin hemsida http://www.svaradoktorn.se och i sin nyutkomna bok från 2020.
  Gott tecken att du just nu mår bättre, lycka till med allt
  Ser fram emot att läsa mera av allt det kloka och viktiga du skrivit under åren
  hälsar Ann

  Gillad av 1 person

 23. Casper

  Mats du känner väl till Sven Erik Nordin (svaradoktorn.se)? Han botade sin egen cancer, och har även hjälpt andra. Du är på rätt spår med dieten, låter som det som han rekommenderar också. Ta och kontakta honom om det känns att du behöver extra tips. Han hjälper säkert gjärna. Håller verkligen tummarna för dig!

  Gillad av 1 person

 24. Christina

  Tänker på dig. Hoppas och tror att det kommer att gå bra.

  Gillad av 1 person

 25. Tråkigt att höra Mats! Jag ska tänka på dig och din familj.

  Gillad av 1 person

 26. Men Mats!! 😰 Vad tusan, inte DU!! Som kämpar så för alla. Nån jäkla rättvisa får det väl ändå vara. Ni har väl haft mer än nog. 😡
  Är inte troende på nåt djupt sätt men nu ska jag bannemej börja be.
  Kämpa nu, Mats! Du fixar det här!❤

  Gillad av 1 person

 27. Charlotte

  All styrka till dig och din familj🙏❤️Kram ifrån Charlotte

  Gillad av 1 person

 28. Jessika

  Så otroligt hemskt att läsa. Vår superhjälte. Jag hoppas att du får all hjälp och stöttning och att du fixar detta också! Stora kramar.

  Gillad av 1 person

 29. Milka Ashlund

  Hej Mats, du är en beundransvärd man!
  Läst många av dina texter som har handlat om fin frus sjukdom.

  Jag tror att du är på rätt spår ang kostomläggningen.
  Allt vi stoppar i oss har stor betydelse.
  Jag har själv läst på om cancer och hur msn ska äta.
  Såg för ett tag sen en annons om en ny bok av en man som övervunnit cancer själv.
  Tyvärr kommer jag bara ihåg boktiteln” och cancern bars försvann” heter den.
  Tror att det var en norrman som skrev den.
  Ska också be för dig.
  ( jag är inte särskilt religiös av mig, men har ändå gjort
  när jag känt mig maktlös)

  Kanske värt att titta i den?
  Många kramar och lycka till⛄️🙏❤️

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

 30. Marion

  Många styrkekramar❤

  Gillad av 1 person

 31. Ewa

  Fine goe kämpe!
  Tänker på dig och tycker du är en stark person. All kamp för din fru och alla. Nu är det vår tur att kämpa med dig i bön om att du ska bli frisk.🙏🏼❤️
  Det som är omöjligt för människan är möjligt för Gud 🙏🏼❤️
  Jag tror på det du äter nu och alla markens örter är hälsosamt.
  Stor varm kram till dig och familjen🥰

  Gillad av 1 person

 32. Johnny Eriksson

  Vi får hålla både fingrar och tår för bästa möjliga utfall och jag tror du valt en väg som passar dig och din sjukdom. Det enda jag är fundersam över och det är att basa kroppen med orala intag. Magens innehåll ska vara surt vilket innebär att kroppen tvingar öka produktion av saltsyra. Jag förordar en kost som basar kroppen.
  Lycka till

  Gillad av 1 person

 33. Sten Helmfrid

  Tack för att du är så öppen. Du vet att alla som känner dig och har följt dig via arbetet med ME står bakom dig och håller tummarna för att du skall klara den här krisen. Jag vill innerligt tro att du kommer att göra det och att du kommer ut på andra sidan som en ännu starkare människa. Jag tänker på dig och din familj.

  Gilla

 34. Carina Jägborn

  Tänker på dig Mats. Många styrkekramar! 🤗🙏❤

  Gillad av 1 person

 35. Helena Randowo

  Så oerhört ledsamt att läsa detta! Jag beklagar din mors bortgång. Min mor låg också inne hela december för sepsis och flera komplikationer med det. Hon klarade dock resan med nöd och näppe.
  Du har en tuff fight att gå Mats men du är en fighter! Nu måste du ladda för dig själv.
  Tack för allt du hittills gjort för oss ME sjuka! Nu håller vi tummarna och tänker på dig i din kamp!
  Wien the goding gets tough…..;)

  Gillad av 1 person

 36. Venke Midtlien

  Kjære Mats, dette er virkelig trist å høre😥 Jeg håper inderlig du blir frisk igjen!❤️❤️❤️

  Gillad av 1 person

 37. Gjertrud

  Jeg önsker deg alt godt, og jeg håper virkelig at du tar deg igjennom dette.
  Min datter er netopp ferdig med cellegift, og de mener hun er canserfri nå.
  Denne linken leder til en som har? hadde? samme canser som deg. For henne var det ikke mye håp … Men det håplöse er ikke alltid håplöst. Du har kanskje hört hennes historie?
  https://www.immun.se/cancer/
  LYKKE TIL!

  Gillad av 1 person

 38. Ingela

  Bäste Mats,

  Jättetack för att du informerar! Många kloka tankar och reflektioner, och det inger faktiskt hopp att veta vilken enorm kunskapsbank du besitter, samt att du har just de drivkrafter som du behöver nu inför denna process.
  Man undrar ibland vad meningen är att vissa får fler utmaningar och käppar i sina hjul ansamlade under en viss period, medan det kan vara lugnt annars.

  Jag som många här delar en stor tacksamhet och fascination över allt engagemang och vetgirighet som du drivs av, SÅ mycket kompetens!

  Du/ni har verkligen haft en rejält tuff period, allra ödmjukast måste jag nog säga att jag saknar nästan ord.

  Nu vill jag bara säga:
  All styrka till Dig, Din familj och far i detta ni går igenom

  Du kommer att lösa det här.

  Jag/ Vi tänker på Dig/Er ofta ♥️♥️♥️

  Styrkekramar fina Mats

  Gillad av 1 person

 39. Det första jag tänkte på när jag läste om din cancer var att det finns ju andra sjukdomar än ME och Covid och vi glömmer bort det!!
  Du är vår klippa och hörnstenen till lösningen bakom många människors livsöde.
  Nu måste du kämpa för dig själv! Släpp nu oss här och ta hand om det just du nu behöver! Dela gärna med dig av din resa och vet att vi finns nu alla här för dig!
  Nu är det vår tur att be för dig!! Du fixar detta!! För din fina familjs skull ska du bli frisk igen! ❤️🙏🏽❤️

  Gillad av 1 person

 40. Gina

  Hej Mats
  Här får du kontaktuppgifter till en kille som är kontaktperson till Paliesiuskliniken..kolla upp dem!

  Kontakt David.engstedt@paliesiusclinic.com, +46704821484, http://www.paliesiusclinic.com, Facebook/paliesiuskliniken, https://paliesiuskliniken.se/

  Önskar dig allt det bästa och Goa tankar följer med hälsningen…Gina van Dam/ Reflexolog

  Gillad av 1 person

 41. Maria Bergman

  Åh fina fina Mats! Jag blir så ledsen för din och familjens skull, det är så orättvist att just du ska drabbas av detta❣😥 Jag blir tårögd när jag läser vad du skriver och tänker på allt du gjort för oss med ME, Borrelia mm. Du vet att du är min Hjälte Mats så du måste klara detta, för dig själv och familjen förstås och alla oss som du hjälpt/hjälper dagligen med bara att finnas till och alla inlägg du skrivit/skriver mm hjälper enormt mycket❣ Du är enormt viktig i denna hårda Värld som vi lever i❣ Jag håller tummar och tår för att det ska gå bra för dig ❣🙏✊👍Många varma styrkekramar från mig till dig och familjen❣🤗🙏❤

  Gillad av 1 person

 42. Marita

  Det finns mycket info om Jod att läsa i Jodgruppen om Du inte redan är med där. Ger kroppen tillbaka förmågan att celler slutar växa och dör.

  Gillad av 1 person

 43. Inger Björkman Tolfvesgård

  Kan tyvärr ganska väl sätta mig in i din situation. Tänkte likadant när min man fick sitt cancerbesked, hade vi inte så det räckte ändå med min ME och fibro samt hans diabetes1. Men nej. Har tyvärr också erfarenhet av sjukvårdens sämre sida. Min man sökte läkare redan hösten 2018 men blev inte tagen på allvar. Först vid årsskiftet 2019-2020 efter att jag gick med och efter att ha ratat några av VC läkarna kom vi till en läkare som tog tag i det men då var det för sent. Vi fick beskedet den 4 februari i fjol och läkarens första ord innan vi knappt hunnit sätta oss ner, kontaktsköterskan tog med oss in i rummet, var ”ja, du kommer dö av det här”. Visserligen hade han rätt, men ändå. Vi fick också veta att det inte var någon vits med att operera bort tumören i tarmen eftersom han redan hade metastaser i levern. Nu blev det så ändå tack vare en annan kirurg och han fick därför tre bra månader i somras innan det började gå utför. Han dog den 20/12. Inser att det här inte är några uppmuntrande ord för dig och din fru. Jag hoppas innerligt att din prognos är bättre men vill ändå uppmana dig att verkligen leva här och nu och göra det ni kan och orkar du och din fru medans tid är. Stort Lycka Till!

  Gillad av 1 person

 44. All kraft till dig och din familj Mats!

  Gillad av 1 person

 45. Helena Salminen

  Tack för att du delar…🙏
  Tänker på dig och din familj!
  Håller alla tummar och tår för att allt löser sig!
  Stor kram ❤🙏❤

  Gillad av 1 person

 46. Åsa Frödin

  ❤ Styrkekramar! Vissa får mer än nog av det som ibland kallas ”livet”. Jag hoppas verkligen att allt går bra för dig och din familj.

  Gillad av 1 person

 47. Sonia Json

  Sorgligt att du är sjuk! Den Finländska kliniken – som många fått hjälp hos heter ”Docrates”.
  Håller tummarna att allt blir bra för dig och din familj!
  Tack också för allt du gjort för andra sjuka. Hoppas din ork räcker till dig själv också!

  Gillad av 1 person

 48. marie

  Tack Mats för att du trots i svåra tider delar detta sorgliga besked, även tusen tankar och tack för allt du har gjort genom åren, kämpat och stöttat oss andra med våra sjukbesvär, som har fått/får kämpa med sjukvården på annat sätt ❤
  Jag hoppas och ber, att du får snabbt får den vård som du behöver, för att sedan kunna återhämta dig på bästa sätt.
  Tänker på dig och din familj ❤
  Ta hand om dig och var rädda om er ❤
  Varmaste Kramar/ Marie

  Gillad av 1 person

 49. Anette

  Så ledsamt att läsa Mats!! Önskar dig all styrka, mod, tillfrisknande och läkning!!

  Gillad av 1 person

 50. Tack alla snälla för upplyftande och varma ord ❤️

  I en komplex värld har jag förstått att man enbart fokuserar på vad som komma skall i nästa skede. Det är väl en försvarsmekanism för att orka med allt som händer.

  Efter första operationen gick jag enbart och vänta på om det var cancer. Efter det beskedet har jag nu i två veckor haft fokus på datortomografin igår. När den nu är avklarad så tänker jag enbart på onsdag nästa vecka då jag ska träffa onkologen och få flera besked. Dels hur pass spridd cancern är och dels vad de planerar för operation/operationer och behandlingar i övrigt, och när allt sätter igång.

  Man är bra liten…

  Nu är det grönsaker och citronvatten som gäller i mängder, och mycket TV på kvällarna 🙋

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: