Den ofrivilliga resan – i dubbel bemärkelse

Journalisten och författaren Björn Eklund intervjuade mig för några dagar sedan. Artikeln beskriver i stort den kamp jag bedrivit under många år när det gäller sjukdomen ME, som min fru Claudia drabbades av efter ett fästingbett 2008. ME är ett sjukdomstillstånd som starkt påminner om post-covid.

I övrigt nämns även om min egna kamp mot cancer. Fuck cancer!

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Heja Mats. Hoppas hoppas du får positiva besked. Många kryahälsningar från Marianne (fd styrelsemedlem i sköldkörrtelföreningen.

  Gillad av 1 person

 2. Katarina

  Varmt lycka till i morgon Mats! Hoppas o önskar att din undersökning ska gå bra o att du får ett bra besked.🍀 All styrka till dig o din familj.🙏

  Gilla

 3. Roger

  Tror man måste satsa på en rad olika immunstärkande terapier och pröva sig fram. Enkla saker som varma bad regelbundet kan avgifta samt värma upp kroppen vilket frigör toxiner som lättare kan plockas upp av immunförsvaret. Kostomläggning till en mer ketogen kost bör också uppmuntras och ett minimum av snabba kolhydrater, socker och processerad mat.

  Olika tillskott som sangokoraller, C & D-vitamin, Zink, Selen, Magnesium, 5htp, hydrogenvatten osv kan också hjälpa till att stärka immunförsvaret.

  Lite mer kontroversiella anti bakteriella/virala ämnen är Kolloidalt silver och Klordioxid (CIO2) (MMS) som är godkänt som descinficering av vatten men som har fått uppmärksamhet inom mer alternativa kretsar. Av egen erfarenhet kan jag dock säga att klordioxid är ganska så brutalt och bör man vara försiktig med medans kolloidalt silver fungerar väldigt smidigt.

  Gilla

 4. Hej Mats!

  Jag heter Sara Rönnbäck och känner ett stort behov av att dela med mig av mitt tillfrisknande från ME/CFS och flera andra sjukdomar.

  Jag hoppas att du och Claudia mår bättre och att ni kommer att tillfriskna.

  Jag har viktig information till alla ME/CFS sjuka, och även till dig som cancersjuk, som jag hoppas att så många sjuka som möjligt är öppna för att utforska. När man letar efter läkning inom traditionell sjukvård, så kommer ingen av oss att hitta det där, vi måste tänka utanför boxen, och hitta det utanför det som är mainstream. Det var där jag fann det.

  I oktober förra året så läste jag en bok som heter ”You are the Placebo” av en neuroforskare som heter Joe Dispenza. Han har forskat på placeboeffekten de senaste 20 åren, och läkt sina egna grova skador. 6 kotor var krossade i ryggraden, efter att han blivit påkörd av en lastbil på 80-talet. Läkarna ville steloperera hans rygg, men han hade en intuitiv känsla av att han kunde läka det själv. Det gjorde han på endast 9 veckor, utan att få några resterande nervsmärtor eller skador därefter.

  När jag började läsa boken, och förstå vad som orsakar våra sjukdomar, och hur jag kunde göra för att vända det, så tillfrisknade jag på 1,5 vecka!. Jag har varit sjuk i många år, och utreddes på Gottfrieskliniken 2014, och fick diagnoserna fibromyalgi och ME/CFS. Jag var sängbunden åren 2017-2018, hade hemtjänst och boendestöd. Under nästan tre års tid tog jag mig fram utomhus med permobil. Den 10/11-21 lämnade jag permobilen ifrån mig, och går kraftfulla snabba promenader utan problem och njuter av livet. Jag mår bättre än någonsin och känner mig starkare på alla sätt.

  Jag vet att många ME/CFS sjuka tänker att ”ja, men då hade hon nog inte ME om hon blev frisk”. Det förhållningssättet är exakt det som är hindret från att läka. Att ha ett stängt sinne, och låsta föreställningar om vilka förmågor vi har inbyggda i oss.

  Det krävs en hög grad av öppenhet, för att kunna ta in den nya neuroforskningen. Den här kunskapen har inte kommit ut till vården ännu, det tar 20-50 år för ett system att börja operera utifrån ny kunskap, med andra ord så ligger sjukvården väldigt långt efter den kunskap som finns idag om läkning. Att vi fått till oss den låga siffran på 6% för de få av oss som läker ut ME/CFS är också ett stort hinder. Det gör att de flesta av oss tappar hoppet och tron på att det ens är möjligt. Det ligger heller inte i sjukvårdens intresse att informera om att vi har förmågan inom oss att läka även de svåraste sjukdomarna. De skulle få stänga igen många sjukhus.

  Jag har också märkt att det inte finns mycket aktivitet kring spridandet av den här nya forskningen i Sverige. Det måste bli en ändring på det, och jag kommer att ägna resten av mitt liv till att informera om detta. Och förhoppningsvis bidra till att så många som möjligt kan få läka och leva ett mycket mer tillfredsställande liv.

  Dispenzas bok finns inläst i Legimusappen, bibliotekets app för människor med funktionsnedsättning. Den är alltså gratis att lyssna på för den som är intresserad. Den finns inläst både på engelska och svenska. Fast det är värt att investera i ett eget exemplar.

  I boken finns det detaljerad information om hur sjukdom skapas i våra kroppar och psyken, även bilder på hjärnskanningar av människor före och efter de använt sig av Dispenzas metoder. Dispenza och andra läkare och forskare har tagit blodprover och sett vad meditation gör med blodet, och sett stora skillnader i vilka kemikalier och hormoner som finns i blodet före och efter meditation. Det finns i princip manualer vi kan följa i boken, för att aktivera vår inbyggda placebomekanism, eller rättare sagt vårt självläkningssystem. Vem som helst kan göra det, även om det kan kräva en hel del järnvilja och målmedvetenhet. Men om en varit sjuk länge och lidigt enormt, så kan den motivationen vara bärkraften till att lägga energi till sitt eget tillfrisknande. En viktig investering i sitt eget välmående. Även människor med cancer har läkt ut det helt och blivit fullt återställda, till och med uppgraderade.

  Joe Dispenza har föreläsningar, meditationer och workshops på Youtube, vid intresse kan det vara en början.

  Om du har några frågor, så kan du gärna kontakta mig. Jag har en blogg här, som jag kallar ”Själsdimensionen”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: