Julia 8 vill att hennes ME-sjuka mamma ska bli frisk

Privat foto

Idag den 12 maj är det den internationella ME-dagen. Det är även en internationell dag för Fibromyalgi och sjuksköterskor, till minne av Florence Nightingale, den första moderna sjuksköterskan, som föddes den 12 maj 1820 och insjuknade i 35-årsåldern i en ME-liknande sjukdom.

Igår kväll blev jag uppringd av Julia, 8 år. Hon hade bara en önskan, att hennes mamma Chatrine ska bli frisk från ME.

Citat: ”Om min mamma kan bli frisk så kan det hjälpa andra att bli friska, exempelvis din fru.”

Det var faktiskt hjärtskärande att prata med Julia. Hon var så klok, och har funderat länge på hur hon ska få sin mamma frisk. Hon berättade att forskning kan göra hennes mamma och andra friska, men då behövs pengar.

Julia har därför börjat att tillverka smycken för att få hennes mamma att bli frisk. Det handlar om alltifrån hårspännen, nyckelringar, armband, halsband och örhängen. Allt går att beställa från denna sida, och det är billigt!

Hälften av vinsten kommer hon sätta in på RME:s konto för forskning.

Det är ett oerhört fint initiativ av Julia, jag saknar ord, hon är bara 8 år, men så klok och initiativrik för att försöka få sin mamma frisk.

Så gå nu in och beställ smycken till dig själv, dina vänner och hela släkten!

Ni som inte behöver smycken, men ändå vill bidra kan swisha valfri summa till 1230563395 för forskning om ME.

Tack Julia!

Några exempel på smycken som går att beställa:

Inlägget är godkänt av mamma Chatrine

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: