Ett steg i rätt riktning – tack

Regeringen har idag haft pressträff om arbetet med bland annat ett Kunskapscentrum för postcovid och andra postinfektiösa tillstånd. Läs gärna mer på FSI:s hemsida

Äntligen fokus på ett Nationellt Kunskapscentrum. Stort tack, och mycket bra initiativ regeringen!

Vår förening har länge arbetat för ett Nationellt Kunskapscentrum för patienter med postcovid och andra postinfektiösa tillstånd. Behovet är stort av ett samlat kunskapsläge samt bättre diagnostik och behandling, och nu kan det vara på gång!

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: