B12-injektioner hjälper en majoritet av ME/CFS-patienter

Vid en förvisso ovetenskaplig undersökning ställde jag frågan i gruppen Databas ME/CFS hur många med diagnosen ME/CFS som blivit bättre av mekobalamin B12-injektion.

b12 mekobalamin injektion

Av de 73 som hade provat svarade 43 st (59%) att de mådde bättre
De flesta upplevde en ökad kognitiv förmåga och ökad energinivå. 26 st (36%) upplevde att de inte märkte någon skillnad. 4 st (5%) upplevde att de blev sämre.

Resultatet tyder på att en majoritet av de som lider av ME/CFS mår bättre av mekobalamin B12-injektion.

Se i övrigt Gottfriesklinikens studie från förra året på samma tema.
Källa

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Barbro

  Det är för sorgligt att ME sjuka nekas denna lindring som finns. När man inte har så mycket annan lindrande behandling eller bromsmedicin så borde ”beprövd erfarenhet” räcka. Det ger lindring till ca hälften av de ME sjuka.
  Det är inte så dyrt och nästan biverknongsfritt.

  Gillad av 2 personer

  • Ja, det är helt korrekt. Det finns idag inget läkemedel som fungerar mot ME/CFS. Just detta fungerar dock lindrande på många. Det är väl en självklarhet att alla som önskar få B12 då ska få det? Vem har dött av vattenlösliga vitaminer? Överskottet går ju faktiskt rakt igenom kroppen. Jag vet flera patienter som förvägrats att få det utskrivet. Det är rent löjligt!

   Gillad av 1 person

 2. Carl J Hagelstam

  Jag bor i USA och aer numera pensionerad. Inte van med Svenska foerhaallanden laengre, men vet att i gamla dagar var det ju en ganska vanlig rutin med en B12 injektion av laekeren i mottagningen. Aer B12 (cobalamin) receptbelagt i Sverige? Tar sjaelv methylcoblamin varje dag under tungan. En injektion aer ju att foeredraga, men ifall det nu av naagon konstig anledning inte laater sig goeras, saa kanske man borde ge sparken aat laekarna och boerja ta foer sig sjaelv. Jag sjaelv liksom min fru aer baada i livet idag tack vare drastic action! Jag hade CVD (cardio vascular disease och hon hade stage 4 lung cancer (!) Vi aer baada i god haelsa idag.Vi tar Inga droger! (Jag kan inte foermaa mig att kalla laekarnas prescription drugs foer mediciner!) Jag skrev en bok om vad som haende: How To Get Yourself Infected By Chronic Good Health. http://www.bokus.com/bok/9781491865392/how-to-get-yourself-infected-by-chronic-good-health/
  Boken skrev jag ju foer tre aar sedan. Efter det har jag studerat vidare och har byggt paa med ytterligare information. Jag vet att naagon ”medicin” blir det nog aldrig fraan mainstream medicine – endast useless expensive drugs. Har just hittat din blog. Jag hoppas kunna komma upp med naagonting som kan hjaelpa!

  Gillad av 1 person

 3. Irene Skogsberg

  Jag fick bra resultat av B12 intramuskulärt. Fick dem i 3månader och blev mitt gamla friska jag. Läkaren gick i pension och jag rasade inom en månad tillbaka i mitt sjuka ”liv”. Har nu ampuller med mekobalamin hemma men ingen möjlighet att få några sprutor givna. Ingen hjälp med ordination eller hemsjukvård som ger dem. Tar B12 sublingualt varje dag men inte samma effekt. Visst det är skillnad nu, jag kan gå lite inomhus och hjärnan fungerar hjälpligt nu, MEN BARA om jag ligger ned. Jag ligger ned och läser, löser korsord ibland, är via mobilen inne i fb och jag googlar rätt mycket. Vore underbart att fungera även uppesittande/stående och gående. Att inte kunna läsa/förstå sittande är en stor sorg. Lite mer liv än det nuvarande är en dagdröm. Att hitta en läkare som kan Me, som förstår sjukdomen. En okunnig läkare tar det runt åtta år! med tio pateientbesök/år att lära känna patienten och förstå hels sjukdomskomplexet. Åttio besök – minst. För att sedan höra att sjukdomen har gått för långt för att göra något. Höra att Me måste behandlas redan i det tidiga stadiet, medan det går att åtgärda. En ursäkt är ingen kompensation för förlorade år! Men det är allt som gives.

  Gillad av 1 person

 4. Pingback: En majoritet av de med mental trötthet mår bättre av vitamin B9 och B12 | Går kroniska sjukdomar att bota?

 5. John

  Jag förstår inte varför nästan ingen ifrågasätter varför Mekobalamin i vätskeform är receptbelagt till att börja med. Tydligen tycker alla det är okej att en vuxen person ska behöva ha en läkares förbannade tillåtelse att få Mekobalamin. Det är frustrerande att folk så villigt underkastar sig någons godtyckte och analyserar det hela utifrån ”om läkare bara förstod me/cfs bättre!!” Åt helvete med det, vi borde kunna sörja för oss själva och inte vara beroende av deras godtyckte.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: