Skriv på petition om Ampligen

Jag skulle ta en paus om det inte kom upp något viktigt. Detta är mycket viktigt!
MEAction gör nu upprop och önskar att så många som möjligt skriver på en petition som möjliggör att AMPLIGEN slutligen kan bli godkänt som läkemedel mot ME/CFS.

Läs här om hur Ampligen i stort verkar och mer information här

I USA pågår en fas III-studie om Ampligen, ett immunmodulerande medel som förstärker det medfödda immunförsvaret och har visat sig ha antiviral verkan (det kan sannolikt stoppa även virus som vi med dagens diagnostik inte kan upptäcka). I tidigare studier finns starka indikationer på att en undergrupp av ME-sjuka blir bättre vid behandling med Ampligen.

I dag finns inget godkänt läkemedel mot ME/CFS (bortsett från Argentina som nyligen godkänt Ampligen). Därav är det mycket viktigt för de patienter som genomgår denna kliniska studie att ha råd att fullfölja den. Många har nu problem då företaget Hemispherx höjt priset med 167%, vilket patienterna själva måste bekosta.

Skriv därför på denna petition här

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Emmeli

  Påskrivet o delat…. hoppas hoppas❤

  Gillad av 1 person

 2. Birgitta Palén

  Signerat! Tack, Mats för propån!

  Gillad av 1 person

 3. Stina Karlsen

  Har signert og sendt videre. Denne linken er noe helt annet men for de som ikke har sett denne så: https://www.ted.com/talks/jen_brea_what_happens_when_you_have_a_disease_doctors_can_t_diagnose#t-126942

  Gillad av 1 person

 4. affabro

  Påskrivet och delat. Tack för ditt initiativ Mats!

  Gillad av 1 person

 5. Anette Eriksson

  Klart. Tack för info !

  Gillad av 1 person

 6. Susanne

  Påskrivet! Tack för informationen!

  Gillad av 1 person

 7. Maria Bergman

  Påskrivet och delat! 😉 👍

  Gillad av 1 person

 8. Påskrivet och delat

  Gillad av 1 person

 9. Maria Bergman

  Påskrivet och delat 2 gånger! 😉 👍

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: