Leias mamma Caroline tackar Dr Kenneth Sandström

För ett år sedan skrev Caroline om sin dotter Leia. Ett  inlägg som nästan 50.000 läst. Läs inlägget härHär kommer en uppföljare om mamma Carolines känslor idag.

Caroline berättar om Leia
Klockan är två på natten och jag sitter på en hård pinnstol på barnakuten i Göteborg. Bredvid mig ligger min dotter, då 6 år gammal och sover. Hon har fått stark smärtstillande och kan äntligen sova. Detta är bara en natt i raden jag suttit på en hård stol. Och vakat över min dotter. Hon har sådan fruktansvärd huvudvärk och ont i nacken att hon emellanåt skriker i panik. Ibland får hon kramper. Ibland kräks hon. Även armveck och knäveck plågar henne. Och hon har svårt att andas. lband kan hon gå. Ibland inte. Hon missar stora delar av sin skolgång.

Barnläkarna på akuten har gjort allt. De har uteslutit allt man kan utesluta. Leukemi, hjärntumör, reumatiska sjukdomar, infektioner, allergier och allt annat de kan komma på.
Men vi får inga svar.

Jag ger aldrig upp. Som mamma slutar du aldrig kämpa. Någon måste kunna hjälpa mitt barn. Hon växer ju inte. Inte en mm. På ett år.
Leia 5

Mitt i all förtvivlan och ångest råkar jag av en slump få ett meddelande av en tjej att hon tror min dotter har borrelia. Hon har läst min blogg. Där jag vädjat till allmänheten om hjälp. ”Omöjligt” svarar jag. ”Min dotter är redan behandlad mot Borrelia, för ett år sedan. Hon fick tre veckor kåvepenin och nu är det borta. Det har läkarna sagt.”

Tre år senare sitter jag återigen på en hård pinnstol. Denna gång i en simhall. Min dotter har precis slagit personligt rekord i 100 m bröst. Hon är snabb. Och stark. Tränar simträning fyra gånger i veckan.

Och det finns bara en människa på jorden som tog mig från pinnstolen på barnakuten, med ångesten brännande i brösten, med en allvarligt sjuk sexåring som inte ens kunde stå upp till slut, till pinnstolen i simhallen.
kenneth och leija
Dr Kenneth Sandström behandlar Leia

Den mannen heter Kenneth Sandström!
Jag kommer aldrig kunna tacka dig nog. Nu har de tagit din läkarlegitimation ifrån dig. Vilket plågar mig oerhört, då jag tänker på alla mammor som sitter på alla hårda stolar på barnakuten där ute. I onödan. Utan svar. Och utan hjälp.

Kenneth, de tog dig som läkare ifrån mig. Men de kan aldrig ta ifrån mig min friska dotter. De kan aldrig ta ifrån oss den behandling du gav henne. Som räddade hennes liv. Som gav hennes barndom åter. Behandling med antibiotika tills infektionen var borta. Och inte en dag längre. Tack Kenneth Sandström för att du stod upp för mitt barn. När resten av svensk sjukvård inte fanns där.

Caroline, mamma till Leia

leia 7
Leia är nu frisk tack vare Dr Kenneth Sandström

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Lars-Erik Söderström

  Om nån innan tvivlat så måste det väl stå klart nu att Sveriges offentliga sjukvård inte klarar av att leva upp till barnkonventionen.
  Dom proffesorer som tagit fram dom föråldrade svenska riktlinjerna har nu tagit av den enda svenska läkaren som följer moderna uppdaterade rek. sin legitimation.
  Gissar att det står mycket prestige på spel.
  Nu är det dags att rensa bland gamla mossiga proffessorer och tillsätta yngre välutbildade förmågor som vet hur man söker fram ny kunskap.

  Gillad av 2 personer

 2. Ingela S

  Vackert ❤

  Leia är en fullt fungerande ung tjej nu, som kan leva livet igen.

  Jag är själv extremt tacksam för att Kenneth har vågat och vunnit våra förbättrade hälsotillstånd.

  Smutskastningen av Dr Kenneth Sandström liknar mest de häxprocesser som kyrkan stod för förr i tiden.

  Några ledande infektionsprofessorer i Sverige har nu tagit över kyrkans härskarroll. INGEN vågar säga emot. Mediaredaktörer är rädda att gräva i frågan.

  Vad är det som händer egentligen och VEM har skrämt våra journalister?

  Sverige har förvandlats till en sjuk(-icke-)vårdsdiktatur, och skam åt de som vill göra något åt saken, då bestraffas man med hårda oförakämda domar, som dessutom är tagna ur luften.

  Gillad av 3 personer

  • Casper

   Du ställer PRECIS de rätta frågorna för hela den här situationen.

   Det är den här vägen den här saken borde utredas, om man vill bli av med det problemet vi nu har i läkarvården ”for good”. Alla andra ansträngningar kommer bara att leda till tillfälliga förbättringar.

   Det här har jag försökt påpeka här mellan raderna flera gånger. Man måsta ta i vilddjuret på den svagaste punkten, och det är det här. Vem har skrämt upp vem, och varför. Och varför beskyddar sig läkarna, och de professorerna som sitter på sina elfenbenstorn, sig själv så aggressivt.

   Svaren på dessa frågor är nåt som skulle skaka hela branchen enda in i grunden, och det skulle vara det enda sättet att uppnå en bestående förändring.

   Tyvärr är det så. Min position är att hela sjukvårdens struktur är uppbyggd på en fel grund. Skulle grunden vara uppbyggd på rätt sätt, så skulle det aldrig uppstå sådana problem som vi nu har. Jag hänvisar igen till en bok och dokumentär ”Rockefeller Medicine Men” för att få nåt hum om vad jag talar om.

   Sedan är en anna fråga kan en enskild människa någonsin utreda detta problem? Nej de kan den inte, men med att öka förståelsen för alla om hur den värld vi lever i egengligen fungerar, så bygger man grunden för framtida förändringar. Det man inte förstår, kan man inte förbättra.

   Det här kanske allt låter litet naivt och gnälligt för nån. Men nån måste ta upp dessa grundliggande problem också. Annars så väljer man ju bara att buga sig och sticka huvudet i sanden för ”det är för stort för mig att någonsin utreda”. Tom. Berlinmuren föll. Kom ihåg det.

   Gillad av 2 personer

 3. June Villemo Evander

  Själv har jag haft kronisk borrelia i 52 år… Jag har tagit borreliatester inom sjukvården några ggr innan, men dom har visat negativt… Jag har lagt en ofantlig summa pengar på alternativ vård under många år, behandlat olika symptom…Och på något sätt lyckats parera sjukdomen så jag har fungerat något så när…För snart ett år sedan fick jag, igen, på alternativ väg svart på vitt…Borrelia…En lättnad att veta men tungt att höra o se alla drabbade…Skäms för sjukvården i mitt land inom detta område, och hur jag blivit behandlad…Heja Doktor Kenneth Sandström…En bland ytterst få inom sjukvården som är modig..Du ska veta att Du är Älskad av många…

  Gillad av 2 personer

 4. Linnea Holst

  Detta är så sorgligt. Det påminner också om att Järna-kliniken måste stänga. Det finns uppenbarligen alltför många ”lärda” som känner sig kränkta. Det är ju inte klokt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: