Pga av medicinska språkrör offras en patientgrupp

Antibiotikaresistens ska vi ha respekt för – jag börjar med det

Strama
Strama arbetar för i huvudsak en klok antibiotikaförskrivning så att antibiotika även i framtiden ska kunna fungera som effektiva läkemedel. Syftet med Strama är i första hand att minska förskrivning av antibiotika på recept i i flera länder.  Där är Sverige ”bäst i klassen”.

Sverige tillhör de länder som skriver ut minst antibiotika i Europa
European Centre for Disease Prevention and Control har tagit fram jämförelsestatistik utifrån en geografisk fördelning av antibiotikakonsumtion inom primärvården. Statistiken är från 2014.
antibiotika-europa
Bildkälla

Statistik enligt Folkhälsomyndigheten visar även på stora skillnader inom Norden
antibiotika

Kan målsättningen med minskad förskrivning av antibiotika hota vissa patientgrupper? Svar Ja
Rent logiskt borde självklart inte ett övergripande mål om minskad förskrivning av antibiotika innebära att de som verkligen är i behov av antibiotika inte ska få det. Om man tittar på de behandlingsrekommendationer som svensk sjukvård utgår från avseende exempelvis borrelia så tillhör Sverige – internationellt sätt – det mest återhållsamma landet avseende behandlingslängd, normalt 10-14 dagars förskrivning samtidigt som de flesta andra länder har 28 dagar, och även upp till 3 månaders behandling. Det är oerhört märkligt. Ingen vet vad Sverige utgår från för ”egen vetenskap” som skulle vara bättre än andra länders.

Som det ser ut offrar Svensk sjukvård ett stort antal patienter som de facto är i behov av längre antibiotikabehandling, kanske i syfte att vara bäst i klassen avseende de internationella målen att minska antibiotikaförskrivningen?

En relevant frågeställning – Skiljer sig vetenskapen i Sverige från andra länder?
Här är nog Sverige ”sämst i klassen”.
Läs mer om Sveriges egna vetenskap som grundar sig i att vi har bakåtsträvare som företräder denna fråga i Sverige

För korta antibiotikakurer är en av alla orsaker till antibiotikaresistens
Enligt professor Cecilia Stålsby-Lundborg vid Karolinska institutet är för korta antibiotikakurer en av alla orsaker till resistensproblematik. Det är därför mycket viktigt att man inte offrar en patientgrupp för att kunskapen i Sverige är väldigt låg om hur borrelia ska behandlas, inte minst i de fall med återkommande symtom efter rekommenderad behandling, eller i de fall patienten gått med infektionen länge, kanske åratal. Det är då inte rimligt att utgå från att 10-14 dagar är tillräcklig behandling då senare forskning visat att borrelia undkommer immunförsvaret och även antibiotika på flera olika sätt, bl a biofilm, förekomsten av flera strukturella former (pleomorfism) och att borreliabakteriens ytantigen kan växla. Tyvärr är detta forskning som svenska läkare normalt inte känner till och som tyvärr våra företrädare inom området totalt förnekar.

Importerat kött från antibiotikabehandlade djur är det största problemet
De senaste åren har importen av danskt fläskkött minskat med 25 procent. Larm om dålig djurhållning och antibiotikabehandling har gjort att svenskarna valt bort det. Men samtidigt har importen av annat utländskt kött ökat med hela 86 procent, främst Tyskland och Polen. I Tyskland, som blivit största importland på gris, används exempelvis fyra gånger mer antibiotika än i Danmark och 13 gånger mer än i Sverige. My Sahlman som är veterinär på Lantbrukarnas Riksförbund, LRF uttalade till SVT– En bedrövlig siffra! Ju mer antibiotika vi ger till djuren, desto större risk att vi får antibiotikaresistenta bakterier som kan drabba dig och våra barn.
Källa

För ett par år sedan kunde man läsa följande i Dagens Nyheter
Två tredjedelar av all antibiotika i världen ges till djur i jakten på ­billigt kött. Det bidrar till att öka de resistenta bakterierna som hotar ­människors hälsa.
Källa

Slutord och en fråga till er som har påverkansgrad
Jag försöker ha tonvikten på lösningsfokus. Min fru har gått från ca 25 till ca 60 på en hundragradig hälsoskala på ett år. Observera då att hon var mycket sjuk i 7 år.

Förbättringen har inte berott på någon av de framträdande professorerna eller traditionell sjukvård som pumpat i henne antidepressiva medel, utan har enbart berott på Dr Kenneth Sandström och tyska läkare + egna fritidsstudier i tusentals timmar.

Jag kommer aldrig ge mig i detta. Det handlar om flera tusentals som blir felbehandlade på grund av att flera framträdande personer från det medicinska samfundet levererar helt felaktiga uppgifter och förmedlar att de vet bäst med sin härskarteknik.

Jag är riktigt trött på de som bromsar möjligheten till att verka för att fler ska bli friska i Sverige. Det är en stor skandal! Självklart har jag mycket stor respekt för antibiotikaresistens. Men i Sverige har vi felfokus. Det beror på att fel information ges. Se till att de som är i behov av tillräcklig antibiotika får det, och minska importen av det kött som bevisligen är fullproppat med antibiotika.

Vad ser ni egentligen? Avfärda inte tack!
Förklara gärna vad ni ser istället för att avfärda det som pseudodiagnostik. Detta är en typisk spiroket som den biomedicinske analytikern Titti Alvarsson fångat i sitt mikroskop. Så länge ni avfärdar detta som trams kommer ni aldrig bli seriöst bemötta. Ni borde vara intresserade och istället ta reda på vad det är – eftersom det inte enligt er handlar om borrelia. Ta exempelvis 50 blodprov från de som har konstaterad borrelia och ta 50 prov från en blodgivarbank – testa Titti! Låt henne göra detta blint. Jag inte bara tror, utan är övertygad om att träffsäkerheten (sensitiviteten) kommer vara större än med ELISA-test.

Jag är medveten om att det absolut inte med säkerhet går att diagnostisera borrelia enbart med mikroskopi, men jag är övertygad om att det är ett mycket bra komplement till klinisk bild i övrigt – om man nu vill ta hänsyn till den. Och som ni vet fungerar inte PCR i en bloddroppe, som Norska myndigheterna ville försöka lura i folk när de gjorde ett halvhjärtat försök i att försöka döda en liknande metod i Norge.

Mats Lindström

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Ammie

  Du fortsätter din kamp för oss och vi kämpar för att överleva så vi får behandling 😥

  Gillad av 1 person

 2. Casper

  Det här tyder ju på att ”the baby has been flushed with the bathwater” i frågan om att minska användningen av antibiotika.

  Min syster som tidigare bott i Grekland i över 10 år, berättar att vem som helst kan promenera in till ett apotek och köpa antibiotika, utan recept. Den lokala befolkningen lär sluka dem som sockerbitar, även vid en minimal indikation av förkylning (jo, de använder dem även felaktigt och oinformerat).

  Vad har då en 5 eller 10% minskning i Sverige för betydelse för helheten, när förbrukningen är 200% större i Grekland. Då är ju fokuset på fel ställe.

  Sedan måste man komma ihåg det statistiska och matematiska faktum att när man strävar att asymptotiskt närma sig det optimala bruket av antibiotika, så ökar risken för felsteg (patientlidande) exponentiellt ju närmare det asymptotiska idealet man kommer. Dvs. en minskning på 5% bruk av antibiotika kan då leda till tex. en 50% ökning av behandlingssvikt. Det är ju en sådan effekt vi delvis tycks se nu redan.

  Gillad av 1 person

 3. Per Olsson

  Den Svenska hållningen är skandalös och gör tusentals Svenskar till livslånga invalider med noll livskvalitet.
  Har själv förlorat 6 år till följd av den Svensks flatheten men är nu avsevärt bättre efter Tysk behandling.

  Gillad av 2 personer

 4. Helen

  Vilket jobb du lägger ner, fantastisk på ett sådan svårt område.
  Ha en riktigt bra påsk 🐣

  Gillad av 1 person

  • Tack Helen! Detta område har varit svårt, men nu blivit min vardag och kanske inte blivit så mycket lättare, men jag har nog rätt goda teoretiska kunskaper.

   Jag kommer inte ge mig förrän svensk sjukvård har ny diagnostik och behandlingsrekommendationer. Det är alla sjuka värda!

   Drivkraften är förstås att min fru varit feldiagnostiserad i många år och varit sängbunden. Jag vet att språkrören har fel!

   Gilla

 5. Ida

  Ja det får jag höra av husläkare att det kommer nog vara så att jag får må såhär och ba såhär trött osv utan att man hittar nåt det går att göra nåt åt, liknande sa neurologen, ”det finns en grupp patienter som det är såhär med som mår såhär och man inte vet och inget kan göra”….. jag blev så himla ledsen som att man är till spillo och det är okej. Nu har neurologen gått med på att utreda mer men sen vet man ju att det antagligen ändå inte finns rätt behandling i Sverige för de olika saker det kan visa sej bero på 😦 . Det födde en ännu större oro i bröstet att man har den inställningen i Sverige att det ska va okej att vi är en grupp personer som ska få missa att få leva riktiga liv. 😦

  Gillad av 1 person

 6. Ida

  UDiskriminering?

  Gillad av 1 person

 7. Ida

  Jo det dom ville erbjuda var antidepressiva, det har aldrig funkat på mej

  Gillad av 1 person

 8. Ida

  Ja det är hemskt! Klart att det leder till depression till slut men den kommer aldrig gå bort utan att man tar tag i grundproblemet och botar tex infektionen, (som min TBE, neuroborrelia, twar, mykoplasma, EBV medmera) sen om hjärnans banor på ena eller andra sättet tagit skada på banorna där de antidepressiva ska verka så gör det ibland att de antidepressiva inte kan fungera på den patienten heller.

  Gillad av 1 person

 9. Maria

  Tack Mats för att du kämpar för oss som är sjuka! Vi är ju många som är så sjuka att allt i vardagen blir en kamp. All energi som finns i kroppen går till att hantera det viktigaste i vardagen och ingen kraft finns kvar för att protestera mot den totala ignorans man möter inom vården när det gäller borreliaproblematiken. Oerhört frustrerande situation att inte helt och fullt klara ta strid för detta. Där är ditt, och många andras, arbete ovärdeligt.

  Jag har varit så dålig att varje dag var en kamp, ibland även varje minut. Nästan helt sängliggande sista året. Remitterats och utretts men ingenting hittats. Min läkare sa att det fanns inget mer att göra för mig, han visste inte vad det var men det fanns ingenting som gjorde att han misstänkte borrelia. Samma svar från infektionskliniken när de avslog min remiss dit. Nu har jag testats positivt för borrelia i Tyskland och sedan november behandlas jag av tysk läkare. Långt ifrån bra såklart men livet är inte en konstant kamp längre, barnen har fått en mamma igen och lidandet är enormt mkt mindre. Blir så provocerad av att detta så lättvindigt döms ut, att vissa läkare tillåts uttala sig så tvärsäkert och många ggr nedlåtande om denna patientgrupp och om de läkare som faktiskt är pålästa och hjälper. Skulle de bara vara lite mer öppna så är det ju inte svårt att hitta exempel på personer som faktiskt blir hjälpta. Blir även väldigt provocerad över vilken klassfråga detta blir. Bara för att vi har möjlighet att bekosta denna dyra vård så har jag fått ett liv tillbaka och förhoppningsvis kommer jag även så småningom klara av att komma tillbaka i arbetslivet. Hade vi inte haft den möjligheten hade jag varit dömd till sängliggande totalt utmattad, isolerad pga enorm intryckskänslighet, rastlös, yr mm. ALLA vi betalar skatt och har rätt till den vården vi behöver oavsett vilken ekonomisk situation vi befinner oss i.

  Gillad av 1 person

  • Lisa Holm

   Ja, det är en klassfråga och det är oacceptabelt! (Jag tror att min sjukdom har kostat minst 200 000 kronor i vård i utlandet, på 6 år. Det är min smala lycka att jag har familj som kunnat sponsra.) Man kanske skulle gå vidare med klassperspektivet och försöka få någon socialdemokratisk politiker att reagera? Någonstans snappade jag upp att Göran Persson skriver i sin självbiografi att han förlorade ett val pga borrelios?? Sen tänker jag också att min situation är så mycket lättare för mina barn var så gott som vuxna när jag blev sjuk. Det är jag så tacksam för, men det gör också att jag förstår hur fruktansvärt det är när sjukdomen drabbar en medan barnen fortfarande är små eller ganska små. Hoppas din förbättring håller i sig! Var rädd om dig!

   Gillad av 1 person

   • Maria

    Tack Lisa för ditt fina svar! Det kanske inte är ngn dum idé att trycka lite på klassfrågan mot politikerna. Hemskt att ens ekonomiska situationen ska vara så avgörande i detta fallet till om man lämnas liggande sjuk lidande eller om man får chans till bättring/tillfrisknande.

    Hoppas även du hittar en väg ut ur denna sjukdom!

    Gillad av 1 person

 10. Paulette

  Jag vill så gärna skriva något kraftfullt men kraften finns inte. Hjärnan fungerar ju inte heller som den ska. Det är en kamp att bara samansätta meningar i rätt ordning 😦 Det känns som man i princip är dömd till döden här i sverigen. Det må låta dramatiskt, men när man inte kan arbeta, är sjukskriven, ingen ekonomi och inte ens kan ta sig till ett annat land för att få rätt vård, ja då är man fast här. Sjuk varje minut hela dygnet, sängliggandes och helt oförmögen att hjälpa sig själv.

  Gillad av 1 person

 11. Conny Dalfors

  Mats! Vilket toppenjobb du gör! Fantastiskt, hatten av. Du måste verkligen ÄLSKA din hustru djupt och av hela ditt hjärta. Jag blev sjuk för 25 år sedan, då jag var på elitnivå fysiskt. Sjukvården letade och letade. Det enda de hittade var antikroppar mot Borreliosis. Men som läkaren sa. ”Du har väl haft det ngn gång”. Jag fick ingen behandling över huvud taget. Jag fick försöka leva livet så gott det gick. För tre år sedan förstod jag av en slump att alla mina symtom berodde på denna obehandlade sjukdom. Fick en kortare behandling av min läkare, blev remarkabelt mycket bättre än jag varit på alla dessa år, bara på tre månaders behandling ( ja min läkare vågade ta i lite extra, för han känner mig väl och vet att Borrelios är lurigt) dock blev han sedan stoppad av sin Överläkare, varför min behandling avbröts. Jag blev då gradvis sämre o sämre, tills jag totalt kollapsade i sjukskrivning för ”Utbrändhet” (Har ni hört den förut). Jag hade sedan turen att få kontakt med Dr Kenneth Sandström, denna fantastiska människa, Läkare och humanist. Tala om att syssla med rätt sak i sin livsgärning. Till skillnad från andra somliga läkare som med sin okunskap, nonchalans och härskarteknik motarbetar detta viktiga arbete. Dr Kenneth har rådgivit mig i min egen behandling via Tyskland. Där jag tillfrisknat och förbättrat min hälsa från, näst intill, totalt inkapasiterad, 100 % sjukskriven, till fullt arbetsför och med ett fullgott liv. Dock är det uppenbart att jag inte har kommit hela vägen, då jag retarderar i symtombilden så fort jag avbryter min behandling. Trots detta, och så till den milda grad, uppenbara samband mellan min symtom och behandlingen, vill, o kan inte svensk sjukvård acceptera det uppenbara. Dessutom har man, som många redan läst om, nu återigen börjat ”bränna häxor” genom att jaga, straffa och inkapasitera de få som vågar, och har kunskap nog att mot alla odds kämpa för dessa svårbehandlade patienter. Att frånta Dr Kenneth Sandström sin rätt att utöva Läkaryrket och möjlighet att hjälpa de patienter med dessa symtom och misstänkt Borreliosis o andra Co-infektioner är inget annat än Justitsiemord. Att finna ”fel” hos en hårt arbetande läkare i dag kan nog inte vara särskilt svårt. Om alla skulle avstå från svåra uppgifter och beslut bara för att de är JUST DET, skulle mänskligheten inte utvecklas och vara där vi är i dag. Månfärder hade inte genomförts och Nobelpris hade inte utdelats till JUST DESSA modiga människor som vågar utmana och gå i bräschen, trots det personliga priset. ”Mot Månen Igen” med vänlig hälsning, Conny Dalfors

  Gillad av 1 person

  • Tack Conny för att du delar med dig. Din historia är tyvärr relativt vanlig och förvånar mig inte. Sedan håller jag med dig fullständigt i att det är helt fel att en läkare som verkligen gjort vad han kunnat ska straffas då de som styr detta vansinne får gå obemärkt förbi. Det är fel! Det kommer att visa sig.

   Gilla

  • Lisa Holm

   Hej Conny! Tack för ditt inlägg! Mycket intressant att du skriver att du är så gott som återställd med behandling men får återfall när du slutar. Det gäller mig också. Jag har haft borrelios och medinfektioner sedan 2011. Har vid två perioder varit så frisk att jag har kunnat jobba heltid (efter låååånga antibiotikakurer), men efter senaste återfallet (julen 2015) kan jag inte jobba mer än 50 %, och om jag försöker sätta ut antibiotikan blir jag snabbt dålig igen med alla de klassiska symptomen. Jag är patient på BCA i Augsburg och ska snart dit igen. Hoppas givetvis att det ska finnas något sätt att övergå från antibiotika till snällare saker. Jag inser ju precis som alla andra att långvarig antibiotika har en massa negativa effekter, men när man inte fungerar alls utan den är det svårt att inte hålla sig till den. många hälsningar Lisa

   Gillad av 1 person

 12. Pernilla

  Tyvärr är sjukvården här riktigt efter i många avseenden. Det är inte bara borrelia och CSF/ME som svenska läkare har avvikande åsikter och föråldrade diagnosmetoder och behandling av. Även kunskapen om sköldkörtelsjukdomar är hopplöst föråldrad hos en mycket stor del av läkarkåren. Människors livskvalitet nedsätts till minimum av denna anledning. De riktlinjer för behandling av ovan nämnda sjukdomstillstånd behöver helt revideras. Hur mycket lidande ska denna ignorans av befintlig kunskap och forskning gjord och accepterad utomlands, få kosta oss sjuka i Sverige?

  Gillad av 1 person

 13. Verkligen huvudet på spiken Mats. Medan pangasiusmal simmar i antibiotika i Sydostasien vill Sverige leka bror duktig genom att förvägra en stor och lidande patientgrupp adekvat behandling för att istället pumpa i dessa psykofarmaka. EUCALB:s jämförelse visar dessutom tydligt, vilket varje normalbegåvad person inser lätt, att den svenska behandlingsrekommendationen för borrelios omöjligen kan bottna i någon exakt vetenskap. Den som hävdar något annat blåljuger eller kanske inte har rent mjöl i påsen.

  Gillad av 2 personer

 14. Lisa Holm

  Tack Mats! Som vanligt skriver du det riktiga och är så extrem mycket mera insatt i ämnet än vad jag orkar och kan vara – eftersom jag har sjukdomen. Jag hörde en recension av Arne Jarricks bok ”Det finns inga häxor” häromdagen. Det handlar om kunskap och synen på kunskap. Måste skaffa den! Det jag aldrig har begripit är hur de som vägrar se att långvarig borrelios kräver långvarig antibiotika (+ en massa annat givetvis, kunskap om sjukdomen, förståelse för hur komplex behandlingen måste vara etc.) faktiskt inte förstår att kunskap är något som förändras över tid. Varför skulle kunskapen om borrelia ha nått sin absoluta topp i Sverige på 1980-90-talet för att sedan aldrig mera behöva förändras?? Tänk om svensk sjukvård hade haft samma syn på hjärtsjukdomar eller magsår eller cancer eller allergier??

  Gillad av 1 person

 15. birgittabritta

  Jag blir arg och har skrivit det många gånger att jag får böna och be för mitt liv att få en antibiotikakur när jag fått borrelia. Sist var hela axeln röd, varm och svullen men tyvärr visar jag negativt på provet. Jag hade tagit akutdos kortison innan i flera dagar så allergireaktion var utesluten. Jag fick som tur var en tiodagarskur Doxyferm men ändå säger läkaren precis när jag är på väg ut. -Tänk jag tror du är allergisk mot fästingar!!

  Ska tillägga att jag hade fått minst 12 bett varav ett blev så här. Axeln och hela den kroppshalvan är fortfarande svullen nästan ett år senare och när jag får ett skov går alla betten upp och blir som blåsor som spricker. Varför? Jag anses ju frisk fastän jag har värk så jag knappt klarar vardagen. Nej fram med ett bättre test och mer antibiotika. Vi importerar tonvis med kött som är fullproppat med antibiotika och bönderna är dom som står för största användningen och det har jag belägg för bondtös som jag är. Det är det ingen läkare som vill kommentera. Det borde ingå i statistiken och då skulle vår stapel nog vara betydligt högre. Lär av de ni kallar charlantaner och ge oss ett bra och säkert test så vi får en chans att bli friska. Borrelia, babesia,twar och annat smått och gott som följer med ett fästingbett borde utredas. Då kanske inte vi behöver belasta vården utan kanske t o m orkade jobba och bidra till samhället som är det vi allra helst vill. Vem vill vara sjuk missa barnens hela uppväxt aldrig orka åka någonstans? Och vi är inte en bunt psykfall uran många som vill få en chans att bli friska igen och det hänger på om vi får mer antibiotika eller inte Mina djur har blivit bättre behandlade hos veterinären än jag hos läkare så jag ska fråga om jag får en tid där istället. De har utrustning så man får provsvar oftast inom en halvtimme

  Det är jättejobbigt att äta Doxyferm. Man får avstå massor av mat som innehåller mjölk, magkatarr och så får jag inte ta medicinen mot den osv så det är en enorm uppoffring för att äta det tro inget annat men vad har jag för val? Får jag gå med obehandlad borrelia igen då dör jag för jag klarar ingen ökning av värken. Helt slut och balanserar på en mycket tunn tråd redan

  Gillad av 2 personer

 16. monkajerns76

  Sjuk sedan 2005, pimpad slutligen med kg vis antidepressiva som hjälper ej. Ignorerad av vården. ”Avskriven” redan vid 30. Jag är en av de som råkade av slumpen upptäcka sambandet. Jag blev altid bättre av antibiotika beh mot en envis bihållerinflamation och ännu bättre av förlängd abx å dubblat dos. Undrade varför mådde jag alltid SÅ mycket bättre till våren ?? Ledtrådarna ledde oss till de antibiotika beh jag fått på sen vinter igenom åren , tyvärr alltid kraftig försämrad mot hösten- då beh var inte avsedd mot borrelia och var otillräcklig.
  Det blev värre , hjärtat blev infekterad och jag håll på att dö.
  Hjärtintensiven och 1 v intravenös beh med bredspekrum abx gav mig den bästa 9 mån på flera år och bekräftade misstankar om att jag lider av någon slags infektion och ja VC hade rätt att ”det sitter i huvudet” , fast skillnaden är att ”det” = borrelia spirochettet !
  Jag testades vid ArminLabbs och blev utskrattad av lek på VC. Kollade blodet med Titti – och det simmar små ”ormar” i mitt blod. Om läk på VC säger att tester i Tyskland är trams – varför ser jag i mitt blod något som ska INTE FINNAS där?? Vi tog saken i egna händer och jag mår betydligt bättre efter 3 v intrevönst antibiotika beh och längre antibiotika tabl beh. Jag har lång väg kvar men nu vet jag isf vad som krävs. Gäller bara att ha ekoniomi så … det kommer ta tid för oss 😦 Stackars mina barn utan sin mamma och min man … ska han behöva vårda mig pga lekarnas okonskap och inkompetens // ledsen.

  Gillad av 1 person

 17. monkajerns76

  Sjuk sedan 2005, pumpad med kg vis antidepressiva igenom åren som hjälper ej. Ignorerad av vården. ”Avskriven” redan vid 30. Jag är en av de som råkade av slumpen upptäcka sambandet. Jag blev altid bättre av antibiotika beh mot en envis bihållerinflamation och ännu bättre av förlängd abx å dubblat dos. Undrade varför mådde jag alltid SÅ mycket bättre till våren ?? Ledtrådarna ledde oss till de antibiotika beh jag fått på sen vinter igenom åren , tyvärr alltid kraftig försämrad mot hösten- då beh var inte avsedd mot borrelia och var otillräcklig.
  Det blev värre , hjärtat blev infekterad och jag håll på att dö.
  Hjärtintensiven och 1 v intravenös beh med bredspekrum abx gav mig den bästa 9 mån på flera år och bekräftade misstankar om att jag lider av någon slags infektion och ja VC hade rätt att ”det sitter i huvudet” , fast skillnaden är att ”det” = borrelia spirochettet !
  Jag testades vid ArminLabbs och blev utskrattad av lek på VC. Kollade blodet med Titti – och det simmar små ”ormar” i mitt blod. Om läk på VC säger att tester i Tyskland är trams – varför ser jag i mitt blod något som ska INTE FINNAS där?? Vi tog saken i egna händer och jag mår betydligt bättre efter 3 v intrevönst antibiotika beh och längre antibiotika tabl beh. Jag har lång väg kvar men nu vet jag isf vad som krävs. Gäller bara att ha ekoniomi så … det kommer ta tid för oss 😦 Stackars mina barn utan sin mamma och min man … ska han behöva vårda mig pga lekarnas okonskap och inkompetens // ledsen.

  Gilla

 18. Tommy Mårtensson

  Det är inte bara sjukvården som offrar patientgrupper. Den svenska skolan offrar barn som har pälsdjursallergi utan att skämmas. Barn som ska skyddas från det de inte tål, utsätts dagligen för det i sina klassrum. Följden blir i många fall att dessa barn utvecklar astma och senare i livet KOL.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: