Ett borreliatest som enbart kan säga om du haft infektion…

Sverige har inget laboratorietest som kan avslöja aktiv borreliainfektion
Svensk sjukvård diagnostiserar de flesta fall av borrelia utifrån en hudrodnad som i ca 70% av fallen framträder efter någon eller ett par veckor efter smittotillfälle.I de fall man inte får en hudrodnad, kan det bli svårt, i synnerhet då det vanligaste borreliatestet i Sverige (ELISA) inte kan avslöja om det är en pågående eller en genomgången infektion. Läs mer

Hur många av er kände egentligen till det?

Nu när Du känner till det så inser Du säkert att ett mycket stort ansvar ligger hos läkaren. För borrelia är nästan alltid en symtomdiagnos. Undantaget är vissa manifestationer av borrelia som med lätthet kan diagnostiseras med biopsi eller ledvätskeprov via PCR.

Samtidigt påstår ”experter” att detta test i kombination med erfarenhet och kunskap är 100% säkert…  Är det sanning, eller enbart ett mästrande maktspråk? Lyssna själva och gör en egen bedömning.

 Finns även en med mindre text för de som inte hinner läsa:

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Lars

  Intressant höra att Dag Nyman inleder själv med säga ELSA är inget verktyg för se om aktiv sjukdom. Det gäller alla prov som tas med detta test och andra bakterier. Nästa mening mena att de har bra tester för fastställa borrelia men ej detta test. Men han nämner aldrig vilka tester det är. Han menar alla andras tester är dåliga men själv kan ej påvisa vetenskapligt så är fallet.

  Han menar enkelt fast ställa om borrelia nästa mening ”inte lätt genom att borrelia visar sig på många olika sätt”.
  Jag får uppfattningen även denna Professor gissar om sjuk eller inte i sitt eget huvud.
  Denna gissning gäller många sjukdomar som dagens skolmedicinare fått folk ta som sanning. Vi verkar glömt ifrågasätta sanningen i vad läkare säger idag. Sen har de sin industri bakom sig av tabletter som utbildar läkare att deras tabletter är best. De saknar intressen finna bot mer att sälja lindring.

  Låter mer han ej hör vad själv säger och sin motsägelser. Verkar mer försvara metoder som ej fungerar uppenbart.och bygger på gissningar som blivit sanning hos en del läkare.

  Gillad av 1 person

 2. Har följt din blogg några år, du hjälpte mig få många svar när jag var som sjukast. Tack! Att sidan nu har korta informationsfilmer och illustrationer är ett ricktigt lyft som hjälper alla trötta och okunniga att lätt fånga upp informationen! Super bra! Tack👍🏻

  Gillad av 2 personer

 3. pege63

  Dom svenska läkarna är som strutsar och vad gör dom?!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: