MEDOX FOR ME – ny hobbystudie

medox
Jag är nu riktigt glad då jag efter en förfrågan fått positivt besked från ledningen för Medox i Norge – att de ställer upp med att sponsra 30 ME-patienter med ”dubbel dos” under 3 månader. Helt utan kostnad, mot att jag gör en ”hobbystudie”, med frågeformulär före och efter på vanliga symtom, för att få veta hur det helt enkelt fungerar på gruppen.

Jag ansvarar för uttag – självklart ska det i första hand röra sig om ME-patienter som inte har räd att finansiera kosttillskott. Uttag till hobbystudien kommer att ske i FB-forumet Databas ME/CFS kommande vecka.  Observera att jag gör detta helt gratis och jag får inte en krona – så detta är inte reklam. Det är enbart ett ”test” för att se om Medox kan ha symtomlindrande effekt på ME/CFS.

Det finns ett antal studier som visat att patienter med ME/CFS mår bättre av behandling med antioxidanter. Här är ett exempel. 

Medox är ett kosttillskott utvecklat från naturens eget skafferi med antioxidanter (antocyaner) från blåbär (Vaccinium myrtillus) och svarta vinbär (Ribes nigrum).
Antocyaner är särskilt kraftfulla antioxidanter som finns i blåbär och svarta vinbärs skal och som är källan till det goda i bären. Dessa antocyaner har i medicinsk forskning visat sig vara några av naturens mest effektiva antioxidanter. Medox har sedan år 2000 varit föremål för kliniska prövningar vid universitet och universitetssjukhus i såväl Norge som internationellt. Det har dock aldrig testats mot ME/CFS.

Många av dessa studier har visat uppseendeväckande, hälsofrämjande resultat. De har därför blivit publicerade i en lång rad erkända internationella närings- och medicinska tidsskrifter som t ex:

Fler hobbystudier på gång
Inom kort har vi två parallella hobbystudier som pågår. Den ena med Inosin och den andra med Medox. Jag kommer även initiera ytterligare hobbystudier till dess att vi finner något som fungerar hyggligt bra överlag mot ME.

För att mögliggöra fler ”hobbystudier” är jag  beroende av att få bidrag till att bekosta dessa studier. Ni som är intresserade att bidra får gärna maila mig: databas@outlook.com

Observera att jag gör detta enbart som privatperson och det har inget att göra med mitt engagemang i FSI. Om FSI uppnår sitt mål skulle denna blogg inte behövas.

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Ammie

  Wow ! Tack 🤗

  Gillad av 1 person

 2. Ewa Jzon

  Åhh ❤️❤️❤️

  Gillad av 1 person

 3. Hej!
  Av en slump hamnade jag här på din sida idag. Så mycket intressant att läsa! Jag har inte gjort någon utredning för ME/CFS men har ett långdraget utmattningssyndrom så mycket är intressant även för mig… Tack för att du kämpar!

  Gillad av 1 person

 4. Ann-katrin

  Hej…råkade bara stöta på detta då jag just börjat abonnera på Medox,skulle vilja följa föja och veta hur resultatet blev..var gör jag det…Mvh Ann-katrin

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: