P1 verkar ha riggat en partisk inlaga från desinformatörer i morgon kl 11.03

Ni bör lyssna på detta och bedöma själva när språkrör för det medicinska samfundet ska försvara den vetenskap som Sverige står för när det gäller vektorburna infektionssjukdomar. Om de ens har fokus på det.

Jag misstänker att de istället kommer hävda att jag och många fler står bakom ”pseudovetenskap” och desinformerar. Om de gör det bidrar de fortsättningsvis till att fler blir sjuka eller de som är sjuka inte får möjlighet till adekvat hjälp.

Radioprogrammet kommer enligt vad jag erfar på ett tydligt sätt visa att vi har bakåtsträvare i Sverige som till varje pris vill försvara den usla diagnostik och de behandlingsrekommendationer vi har i Sverige avseende vektorburna infektionssjukdomar.

Jag erfar att programmet kommer bli väldigt vinklat då jag inte inte fick prata till punkt under intervjun. En känsla…

När ni lyssnar, glöm inte att:

1. Elisa inte kan skilja på aktiv eller genomgången infektion  (borrelia) och glöm inte detta inlägg (se nedan länk).

2. De behandlingsrekommendationer Sverige har för Borrelia är vi ensamma om i hela världen. Vad är det för evidens?

Sverige har egen evidens, och ett gäng konservativa medicinska språkrör som aldrig verkar ge sig!

Min fru lämnade rullstolen, och det var inte tack vare deras konservativa inställning! Lyft istället blicken och omvärldsbevaka!

https://newsaboutdisease.com/2016/11/29/allvarligt-meddelande-till-politiker-och-journalister-eftersom-lakare-ar-bakbundna-gor-nagot-nu-3/

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Johan

  Att detta radioinslag skulle belysa detta på ett objektivt sätt från två sidor skulle bli intressant att lyssna på, men mina farhågor är enbart att språkrören som vill försvara 90-talstekniken vill ha radiotid. Eftersom media är köpt eller pressad, vet vi redan utgången. Allt handlar om
  pengar. Jag vet inte vilka medicinska språkrör som kommer att uttala sig, men en granskning efteråt kommer visa att samtliga språkrör tjänar pengar från läkemedelsbolag som verkar för livslång symtomlindrande behandling istället för bot.

  Gillad av 1 person

 2. Lotta Bynke

  Det medicinska samfundet borde fundera på varför man misslyckas med att göra människorna friska. De borde ödmjukt tacka och ta emot alla möjligheter och nya rön om detta. Damen i min hälsokost affär sade att Sverige och Norkorea är de enda länderna i världen med så strikta sk ” kvacksalveri”lagar. Det mesta nyttänkande som inte kommer från läkemedelbolagen verkar falla inom ramarna för det.

  Gillad av 1 person

 3. pege63

  Att dom ens gör det säger ju att dom inte vill bli tagna med byxorna nere, så dom kör bästa försvar är attack.

  Gillad av 1 person

 4. Tant Pia

  Jag tror inte att det medicinska samfundets agenda är fokuserat på att göra människor friska. Om underlag inte finns så försvinner deras jobb. Detta är förmodligen den största anledningen till varför människor som söker andra lösningar förtalas och anklagas för att bedriva pseudovetenskap när de delar med sig av sina egna erfarenheter och kunskaper. De arbetar febrilt med att få bort all konkurrerande verksamhet för att säkra inkomsterna inte bara för sig själva utan också för hela branschen. Än så länge har vi alla ett val och kan söka alternativ hjälp till vad den svenska vården har att erbjuda vilket är lyckosamt men tyvärr inte rättvist då det inte är alla som har ekonomisk möjlighet att utöva den så kallade rätten till ett värdigt liv.
  Man utbildade ett ex antal friskvårdsterapeuter i slutet på nittiotalet och andemeningen var att dessa skulle börja arbeta på sjukhusen med förebyggande vård. Denna utbildning var sanktionerad av regeringen men av någon underlig anledning så valde sjukhusen att stänga sina dörrar. Ett sjukhus är och skall tydligen förbli ett sjukt hus.
  Det viktigaste för representanter och media idag är att vara politiskt korrekta. Att människor sedan lider bryr de sig föga om. Våra politiker väljer vad eller vilka grupper som skall prioriteras.
  Tack Mats för allt jobb som du lägger ner för att hjälpa dessa hårt drabbade människor som oftast avfärdas som psykiskt eller inbillnings sjuka. Du belyser att det finns val för dem som vill göra sina egna val.
  I vissa länder som te.x. i USA finns krav på årlig vidareutbildning för alla som arbetar inom vården och det vore kanske något som borde införas även här så att läkarna i lugn och ro kan få uppdatera sina kunskaper.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: