Jag är på bättringsvägen

I morgon har det gått 4 veckor sedan jag drabbades av stroke. Fick först två tior på en söndag. Den första gick tillbaka rätt fort, så jag ringde då aldrig sjukvården, utan deltog i ett styrelsemöte för FSI. Jag trodde det berodde på mögligt bröd. Den andra var värre så jag fick jag åka ambulans in, men symptomen försvann på en timme. Läkaren gav mig en antihistamintablett och jag fick åka hem.

Efter första besöket spelade jag in detta:

Efteråt har jag fått veta att de borde ha behållit mig och erbjudits intravenöst blodförtunnande för att förebygga en stroke. Men jag har mig själv att skylla då jag var envis, jag övertygade läkaren om att det måste ha berott på det mögliga brödet 😜

Dagen efter smällde det till rejält. Blev helt förlamad på höger sida. Det släppte tack och lov till 70-80% på 6-7 timmar. Enligt magnetröntgen var det en konstaterad relativt liten hjärninfarkt i området för balanssinnet. Låg kvar på sjukhus i fem dagar.

Det som sedan tillkom var en neuropatisk smärta i höger arm. Det gjorde olidligt ont när jag sträckte på armen. Den smärtan har nästa helt avtagit nu. Är lätt obalanserad när jag går, men avsevärt bättre tack och lov.

Orsaken till stroken är okänd, men det troliga är att cancerläkemedlet jag får kan ha bidragit då en vanlig biverkan är inflammation i blodkärlen (vaskulit). Någon vecka innan stroken drabbades jag av 40 graders feber. Troligen covid, då jag nu har antikroppar. Om det var covid eller det mögliga brödet som ställde till det kan ingen svara på. De odlade likvorvätskan som hade förhöjt antal vita blodkroppar. Men jag har ännu inte fått resultatet.

De lovade att ett stroke-team skulle komma på hembesök, men jag har inte hört något. Har heller inget behov av det. Är kallad till KS först den 31 maj maa av stroken. Får väl veta mer då 🤔

Slutligen är jag tacksam över att jag klarade mig så pass bra. Jag har ju kunnat jobba i tre veckor nu. Möjligt att jag blir lite tröttare än vanligt, men det är ingen större fara.

Det som sedan ligger på schemat förutom alla läkarbesök och cancerbehandlingar är datortomografin den 23 juni för att kolla upp den nu enda kvarvarande metastasens storlek. I mitten av mars var den enbart 12 mm (från början 60 mm + det fanns några till). Om den nu är under 10 mm så kan de precionsstråla den. Det är min förhoppning så jag kan sluta med cancermedicinen, för den har försökt slå ut mig helt vid tre tillfällen i form av anafylaktisk chock, akut kolit, och nu senast stroke.. De två första tillstånden kände jag inte ens till tidigare, och det tredje trodde jag enbart drabbade mycket gamla personer.

Nu ska jag ta en powerwalk och sedan en sväng till utegymmet 💪 🙋🙏

För tre veckor sedan

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Anne-Marie Klevebäck

  Tack för dina delningar Alltid lär vi oss något.Skönt att du mår bättre. Var rädd om dig nu och njut av livet. Håller tummarna för att tumören krymper 🦋

  Gillad av 1 person

 2. luddsan

  Skönt o höra att det går åt rätt håll för dig Mats 😃❤️.
  Kämpa på o fokusera nu på din egen hälsa ordentligt.
  Ta hand om dig o Claudia.

  Gillad av 1 person

 3. Marianne Ström Taxén

  Tack och lov för att du klarat dig så bra! Nu hoppas vi innerligt att du är så pass frisk att du får ståla bort den sista skiten. Talande om dig🍀

  Gillad av 1 person

 4. Amie Malmberg

  Tur att Du är stark och vältränad! Ibland ska man inte vara för snabb att stäkla diagnosen utan låta läkarna göra sin bedömning först. Önskar Dig och Din fru allt gott!!

  Gillad av 1 person

 5. Katarina

  Så skönt att allt verkar gå åt rätt håll. Hoppas att din undersökning den 23 juni också ska gå bra. 🙏🍀

  Gillad av 1 person

 6. Ammie

  Fantastiska nyheter Mats.
  En sån kämpe du är och Claudia och övrig familj .
  Kram på er

  Gillad av 1 person

 7. P H

  Härligt att höra att du är på bättringsvägen Mats! Du skrämde oss alla rejält där

  Med vänlig hälsning

  Pirjo Harjutsalo
  ________________________________

  Gillad av 1 person

 8. Pingback: 4 veckor efter stroke | Går kroniska sjukdomar att bota?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: