4 veckor efter stroke

Idag var jag på återbesök på strokeavdelningen, KS Solna, 4 veckor efter att jag drabbades. Det gick bra. Jag är nästan helt återställd och prognosen är god att bli helt återställd.

De vet inte anledningen mer än att cancerbehandlingen jag får kan orsaka inflammation i blodkärlen. En trigger i form av covid, som jag sannolikt drabbades av, alternativt att jag åt mögligt bröd, kan ha varit det som ledde till en blodpropp och därmed en hjärninfarkt med döda hjärnceller.

De har odlat min likvorvätska, men de kunde inte se någon patogen orsak. Problemet var dock att de tog ryggmärgsprovet för odlingen då antalet vita blodkroppar var inom referens. Vid det akuta skedet dag 1, hade jag förhöjt värde, men det provet odlades inte. Så först tre dagar efter togs ett nytt ryggmärgsprov.

Efter ha legat på sjukhuset i fem dagar har jag återhämtat mig rätt fort. Jag fann studier som visade att curcumin, ginkgo biloba och boswellia påskyndar tillfrisknandet den första tiden varför jag har tagit det från vecka 2.

Förutom de klassiska symptomen med slöddrigt tal, osäker gång initialt så drabbades jag av en enorm smärta i höger arm, troligen var den neuropatisk. Det var framförallt när jag sträckte på armen det gjorde olidligt ont. Den smärtan avtog sedan för varje dag, och är nu i princip borta tack och lov.

Det jag nu hoppas är att snart bli cancerfri, då finns även en möjlighet att få sluta med blodförtunnande. Samtidigt är trombyl 75 mg, som jag får, en relativt låg dos, med tanke på att magnecyl tidigare hade 500mg acetylsalicylsyra….

När jag ändå var på KS lämnade jag blodprover för cancerbehandlingen på lördag. De får ju inte vara allt för avvikande, men de har alltid varit perfekta sedan förra sommaren då jag drabbades av akut kolit, och den i sig berodde på att jag då fick två starka cancerläkemedel. Numera får jag bara ett.

Den 13 juni blir ett viktigt datum, då är det dags för datortomografi. Den enda kvarvarande metastasen som var 60 mm i diameter från början var 12 mm den 15 mars. Nu tror och hoppas jag att den är ännu mindre, den känns knappt längre 🙏

Jag är glad att jag mår så pass bra som jag gör och kan leva ett normalt liv, men jag får ta en dag i taget.

Läs mer om mitt insjuknande här

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Katarina

  Fantastiskt att läsa (och höra) att din återhämtning från stroken gått så bra! Önskar och hoppas att din väg framåt med cancerbehandlingen ska gå lika bra. Hoppas som nästa steg att din undersökning den 13:e ska visa på ytterligare minskning av tumören. All styrka och önskan om tillfrisknande!🙏💙

  Gillad av 1 person

 2. Anne-Marie Klebe

  Härliga nyheter Mats. Önskar dig och familjen en skön sommar ☀️

  Gillad av 1 person

 3. Inger Hellman

  Så glad för din/er skull att du blivit så pass bra som du nu är🙏Bara att hoppas på att resten skall gå ika bra❤️Allt gott till dig/er🙏❤️

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: