Del 3 – pågående behandling i Bryssel

del 3
För en månad sedan kunde ni läsa om Sara, svårt borreliasjuk, som inte fick hjälp av svensk sjukvård i Sverige. Hon bestämde själv att åka till Bryssel för behandling.

Del 1
Del 2

Uppdatering, men först en bakgrund
Här är lite delar av min bakgrund som påverkat mitt beslut att söka sjukvård utomlands. Jag har tidigare blivit beviljad 9000 SEK av Svenska Kyrkan via fonder. Innan dess var jag utförsäkrad i 5 år och vägrades försörjningsstöd. Min sambo och jag nekades anhörigpenning pga att jag inte har ett dödsdatum. Jag nekas hemsjukvård trots akut behov och utförliga ordinationer av min läkare i Bryssel. Sprutor och kanyler fastnar/beslagtas i Svensk tull trots intyg/ordination. Detta är receptbelagt i Sverige och ingen läkare skriver ut detta till mig.

När jag bad hemtjänsten om hjälp att tvätta håret samt att få komma ut i min rullstol sa dem citat ”det ingår inte i uppdraget”, de har även vägrat att skriva avvikelserapport. Jag har blivit avskriven som patient (mot min vilja) vid flera sjukvårdsinrättningar i Sverige.
Kötid till knäoperation var 36 månader, jag har efter 16 år fortfarande inte fått en operationstid – jag tvingades operera mig privat år 2002 efter att ha använt kryckor i över ett år.

Jag har genomgått en misslyckad ablation. Jag åkte ambulans varannan natt i perioder med supraventrikulär takykardi med puls på 160-190 bpm. Jag gavs Adenosine vilket innebär ett fruktansvärt obehagligt hjärtstopp för att sedan återgå till sinusrytm.

Medicinsk uppdatering
Här följer en lite mer medicinsk uppdatering om min pågående behandling i Bryssel vid Himmunitas kliniken.

Jag är på kliniken 6h / dag, 5 dagar i veckan. Kostnad ca 2000 SEK / vecka + mediciner. Inga kostnader täcks av Svenska systemet.

Vecka 1 – Detox
IV Glutathione
IV Magnesium
IV Saline

Vecka 2  t.o.m. 7 – Persister protocol
IV Ceftazidim
IV Flagyl
IV Doxycycline
IV Glutathione
IV Saline

Övrig medicinering inkluderar bl.a.
4ME injektioner dagligen mot reaktivering av EBV bl.a.
Hydroxycobalamin (B12) injektioner varannan dag blandat med 0,3 cc Xylocain (ca 520 injektioner / år som man måste ge sig själv subkutant – ingen hjälp från Svensk vård överhuvudtaget)
Bio-Kult – Probiotika
Saccharomyces Boulardii (Precosa i Sverige) – Probiotika
Ginger root – för magen, mot illamående + för kardiovaskulära systemet
Motilium (Domperidone) – mot illamående
Resolor – för permeability i tarmen
DHEA – adrenal support bl.a.
Vitamin D droppar (mitt värde 18, 4 augusti 2016, vill ligga mellan 50 – 70)
Blev nekad Detremin i Sverige, köper därför Vigantol oil Cholecalciferol 20 000 IU från Bulgarien på Tyska ebay)
Medicinsk oxygen – 2 liter / minut 4h / dag (Blev nekad i Sverige, i Belgien fick jag levererat en maskin inom 24h)
Drainage remedies – Burbur-Pinella och Parsley detox från NutraMedix (Dr Lee Cowden – Cowden protocol)
Amantilla – Valerian root
Melatonin för sömn etc.
GABA (gamma-aminobutyric acid)
Kavinace (rekommenderas bl.a. av Dr Dietrich Klinghardt i USA)
Seriphos – Phosphorylated Serine, adaptogen och adrenal support (rekommenderas bl.a. av nutritionist Trudy Scott)
Lakritsrot – adrenal support
Soothe and Relaxx från Researched Nutritionals – mot smärta bl.a. (Rekommenderas bl.a. av Naturopathic Dr Nicola Mcfadzean i USA)
Tramadol – mot svår smärta
Matrotation – se matrotation.com (Ingrid Franzon)
Omega 3 – anti-inflammatoriskt (Kalidashop.com)
NAD+ –  Nicotinamide Riboside mitochondrial support (Kalidashop.com)

LYME – Being a medical doctor without going to med school
Det är ännu för tidigt att säga något om resultatet av behandlingarna. Jag väntar på provsvar gällande ytterligare co-infections. KDM säger att jag behöver minst 2 – 5 års behandling. Jag har varit sjuk sedan år 2001, alltså i 16 år.

Too be continued…

Kramar,
Sara

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. ajader

  Oj!!! Ska det behöva vara så? Helt galet att en så sjuk människa inte får någon vård i Sverige! Låter ju helt absurt!

  Gillad av 1 person

 2. Birgitta Palén

  Blir mållös av detta mänskliga lidande! Vet att även nack/ryggskadade får mkt begränsad hjälp! Ignoransen&likgiltigheten är vidrig!
  Min tandläkare fick ta sin son med nackskada/feloperation till USA för hjälp. Han var suicidal. F ö är en god källa till Omega3 vanlig linfröolja!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: