Psykiatrikern som anser att virus ligger bakom ME

Theodore A. Henderson, MD, PhD - Neuro-Laser Foundation
För fem år sedan skrev jag om psykiatrikern Theodore Henderson. Han hade redan då förstått att många ME-sjuka led av virusinfektioner och behandlade många med bra resultat.
Läs mer

Han har nu gått ett steg längre och menar att flera olika herpesvirus kan ligga bakom både ME och ett antal andra kroniska sjukdomar. Han förklarar även i denna artikel hur det negativt påverkar mitokondrieproduktionen, det vill säga energifabriken i kroppen. När man läser artikeln förstår man även att han är väl insatt i den senaste forskningen om ME. Jag tänker inte mer ingående förklara det här utan ni får själva läsa.
Läs mer

Inlägg på liknande tema – del 1

Inlägg på liknande tema – del  2

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Jessika

  Riktigt bra!

  Gillad av 1 person

 2. Anni Sundquist

  Det här låter ju fantastiskt. Varför kan inte de svenska ME-klinikerna testa antiviral behandling? Jag ställer gärna upp som testperson. Det är tufft att kämpa med kost, antistress och annat som ändå inte verkar ta bort grundorsaken medan den ekonomiska stressen jobbar emot en. Hade jag råd skulle jag söka hjälp utomlands alt köpa den dyra medicinen själv via nätet och testa. Istället känner jag mig utlämnad i en skrämmande utförsbacke där jag inte själv kan påverka. Om man inte har ngn som kan försörja en så finns inte många utvägar.

  Gilla

 3. Kenneth Sandström

  Grattis fantastisk artikel

  Gillad av 1 person

 4. Roger Jansson

  Ett litet tips kan också vara att mer kolla upp olika örter som är anti virala/bakteriella och som stärker immunförsvaret. T ex anses dessa örter vara antivirala: Chinese skullcap, Elder, Ginger, Houttuynia, Isatis, Licorice, and Lomatium.

  Gilla

 5. Tack för detta!!
  Så bra!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: